Veien tilbake til arbeidslivet

Å være en nær og personlig arbeidsgiver er noe vi i Personalhuset brenner for. For oss er det viktig å få folk til å føle seg verdifulle og støtte de slik at de kan oppnå sitt fulle potensial. Opp gjennom årene har vi bistått tusenvis av dyktige medarbeidere med finne sin neste jobb. Samtidig har vi alltid følt et spesielt ansvar for å hjelpe de som står på utsiden av arbeidslivet. En av disse er Eileen Kjelsaas.Enklere sagt enn gjort

- Å vende tilbake til arbeidslivet like før pensjonsalder var enklere sagt enn gjort, forteller Eileen. Etter mange travle år med familie og barneoppdragelse i fokus, så Eileen Kjelsaas seg nødt til å vende tilbake til arbeidsmarkedet i en alder av 59 år. Veien til fast ansettelse skulle vise seg å bli mye lettere med hjelp av en av Personalhusets rådgivere.

Nå som hun har avgått med pensjon har hun god tid til å se tilbake på en innholdsrik karriere fylt med utfordringer, gleder og overraskelser. Som nyutdannet innenfor språk og litteratur, begynte Eileen sitt arbeidsliv som korrekturleser i Ukebladet Hjemmet. Etter hvert gikk hun over til å bli redaksjonsmedarbeider. Parallelt med karrieren giftet hun seg og stiftet familie. Da det tredje barnet kom til verden sa det stopp.

- Etter hvert hadde jeg mer enn nok å gjøre med tre barn, to hunder, en hest, stort hus og hage, forteller hun. Eileen sa opp sin faste stilling og tok fatt på et nytt liv som hjemmeværende mens hun sjonglerte freelance-arbeid på siden.


Med alder som hindring

Med tiden vokste barna opp og familiesituasjonen endret seg. Eileen måtte på nytt se seg etter fast arbeid. Selv om hun hadde flere år med arbeidserfaring i bagasjen, var det mye som måtte på plass før hun kunne vende tilbake til arbeidslivet.

- Jeg måtte begynne helt på nytt og prøve å lage en ny plattform. Første skritt var å ta kurs i regi av NAV. Jeg gjennomførte både datakurs og kontormedarbeiderkurs.

Hun søkte på flere jobber, men merket raskt at alderen var et stort hinder. Med litt uventet hjelp fikk karrieren derimot et raskt oppsving.

- Jeg var i en veldig vanskelig livssituasjon da jeg kom i kontakt med Personalhuset. Tilfeldigvis kom jeg over en annonse på internett om at de søkte superhelter til barnehager. Jeg sendte inn en søknad og var så heldig at jeg ble kalt inn til intervju der jeg fikk møte rådgiver Ann Elin Langård.
Vendepunktet i jobbjakten
Møtet med Ann Elin skulle vise seg å være vendepunktet Eileen trengte. Selv om hun var eldre enn de fleste barnehageansatte, var rådgiveren aldri i tvil om at Eileen var en person det var verdt å satse på.

- Da jeg møtte Eileen fremstod hun som en særdeles trygg, varm og god voksenperson å sende til barnehagene våre, forteller Ann Elin. Til tross for at hun var godt voksen, var hun veldig sprek og aktiv. Alderen hennes var med andre ord absolutt ingen hindring for å jobbe i barnehage. Tvert imot så jeg det som en styrke.

 

Følelsen av å bli sett og satset på
Ann Elins tiltro til Eileen viste seg raskt å bære frukter. Hun fikk flere lange oppdrag og ble med tiden en etterspurt barnehagevikar.

For Eileen betydde møtet med Ann Elin og Personalhuset mye. Spesielt var det følelsen av å bli anerkjent som var viktig for henne.

- Jeg er veldig glad for at Ann Elin «så» meg og våget å satse på meg. Selv om jeg til tider har vært utenfor komfortsonen min, har jeg vokst masse på utfordringene jeg har opplevd som barnehageansatt.


Gjensynet med arbeidslivet hadde ikke vært mulig uten Personalhuset, mener Eileen.

- Takket være Personalhuset klarte jeg å finne tryggheten jeg trengte for å restarte karrieren min. De har bidratt til å gi meg nye muligheter, gode vennskap og personlig vekst. Dette vil jeg alltid være takknemlig for.


 

31. mai 2022