Bodøs beste arbeidsmiljø?

Som leder av Personalhuset Bodø har jeg mange ganger tatt meg selv i å tenke at jeg har verdens beste jobb. Men hva er det som gjør at jeg trives så godt som jeg gjør? Og stemmer det at mine kollegaer føler det på samme måte? 


 

(Fra venstre: Karoline Rosøy Tømmerbakk, Malin Strand Røe, Christine Bøckmann Wilson,
Mona Lahchoub, Kjersti Djupvik og Elisabeth Haugvik)

          

Engasjement og samhold
Selv etter seks år i Personalhuset, føler jeg fortsatt en sterk glede og entusiasme for jobben min. Hver dag blir jeg inspirert, begeistret og utfordret av kunder, kandidater og kolleger. At jeg en dag ville få jobbe på en arbeidsplass hvor jeg gledet meg til å møte opp hver eneste dag, hadde jeg bare kunnet håpe på. Da jeg spurte mine ansatte her på kontoret om hva de synes om å jobbe for Personalhuset Bodø, ble jeg svært glad for at også de kjenner den samme gleden og engasjementet som meg.

Elisabeth, en av våre rådgivere, trakk blant annet frem hvordan de ansatte her er flinke til å støtte hverandre i både gode og vanskelige tider, og hvordan vi sammen jobber mot et felles mål. En annen kollega, Kjersti, svarte at hun setter spesielt stor pris på sterke samholdet vi har på avdelingen og hvordan alle de ansatte jobber hardt for å bli det beste teamet for våre kunder. Også Malin trekker fram det gode arbeidsmiljøet: «Jeg liker jobben min fordi vi bryr oss om hverandre. Jeg blir sett og føler meg verdsatt i hverdagen. Vi er en god blanding av personligheter så det er alltid noen å snakke med. Vi jobber godt sammen og ønsker at alle skal lykkes i arbeidet sitt.». Rådgiver Mona på sin side trakk frem måten Personalhuset satser på den enkelte ansatte:  «I Personalhuset er det kort vei fra gulvet til ledelsen, og det er lav terskel for å ta kontakt med alle ledd i kjeden. Jeg har følelsen av å bli satset på og muligheten til å utvikle meg selv i bedriften».

En levende og trygg arbeidsplass
Hos oss i Personalhuset har vi som mål at hver enkelt medarbeider skal føle at arbeidet de gjør er meningsfylt. Som leder er jeg veldig bevisst på at alle mennesker er forskjellige og har ulike ønsker og behov. At jeg trives med mange baller i luften og en hektisk hverdag betyr ikke at alle gjør det. Mens noen ønsker utfordringer i arbeidshverdagen, trives med endringer og er flink til å omstille seg kjapt, har andre et stort behov for rutiner, forutsigbarhet og trygge rammer. Det er min oppgave som leder å kjenne mine ansatte så godt at jeg vet hva som må til for at de skal trives på jobb. Et av våre viktigste mål er at alle i Personalhuset skal ha oppgaver som de liker og mestrer. Vi ønsker at alle skal være stolte av selskapet de jobber for og den jobben de legger ned hver eneste dag. 


I tillegg til vårt fokus på at enkeltindividene skal mestre arbeidsoppgavene sine, er det viktig for oss at alle føler at de er en del av et fellesskap. Det er resultatene til teamet som er det viktigste. Vi stoler på at våre kolleger drar sin del av lasset, og at vi alle jobber mot et felles mål. Vi er ærlige med hverandre, har en åpen og god dialog og har tillit til hverandre.  I tillegg skal det ikke legges skjul på at det er rom for humor,  og vi har stor takhøyde. Som Kjersti sier «Vi kan tabbe oss ut så til de grader, og når vi forteller om det, blir det en god historie som de andre kan le seg skakke av.  Vi vet at ingen av oss er perfekte, så vi ler med, ikke av!». 


Christine, som er regionsdirektør for vår region, og tidligere avdelingsleder her i Bodø, har siden hun startet i selskapet hatt et stort fokus på arbeidsmiljø. Da jeg spurte henne hvorfor dette var så viktig for henne, la hun vekt på at det å skape et godt arbeidsmiljø er en investering man får igjen: «En bedrift som tar bevisste valg gjennom handling, ved å investere både tid og penger i sine ansatte, vil få det igjen gjennom medarbeidere som trives og presterer sitt beste». Tiltak som trening i arbeidstiden, sosiale sammenkomster både på og utenfor jobb, feiring av mål, tid til en kaffekopp sammen (og kake) er små tiltak i hverdagen som vi ser bidrar til å styrke arbeidsmiljøet vårt.


 

Ønsker du å bli en del av dette gode arbeidsmiljøet?
I løpet av de siste to årene har jeg møtt mange av dere som følger Personalhuset Bodø på sosiale medier. Flere av dere har sagt at det ser så utrolig hyggelig ut å jobbe hos oss. Ofte får vi spørsmål om vi trenger flere ansatte fordi de så gjerne kunne tenkt seg å arbeide sammen med oss. Er du en av de som får lyst til å bli en del av vår fantastiske arbeidsplass? Følg oss gjerne videre – kanskje kommer det en stilling på nyåret?

Hilsen Karoline Tømmerbakk, stolt avdelingsleder på Bodøkontoret!

12. november 2020