Bravida fant drømmevikaren!

Perfekt match med innleid arbeidskraft.

  

I starten av 2023 kom det nye, strengere regler fra regjeringen for bruk av innleid arbeidskraft. Det har ført til at mange arbeidsgivere vegrer seg for å leie inn ressurser i frykt for å bryte reglene, men det har de ingen grunn til. Innleie er fremdeles tiltatt, for eksempel ved vikariater grunnet sykdom, svangerskap, permisjoner og ferieavvikling.

Elisabeth Hammersmark ved Personalhuset Kristiansand synes de nye reglene er greie å forholde seg til, men hun skjønner at de kan skape litt uro.

- Mange har inntrykk av at det ikke er lov å bruke innleid arbeidskraft i det hele tatt, men sannheten er at det ikke er så sort/hvitt som mange tror. For eksempel kan det fortsatt benyttes ved midlertidige behov, som ved sykdom eller permisjoner. Til slike formål passer innleie perfekt. Da slipper bedriften personalansvar og all administrasjon rundt ansettelsen, samtidig som de er får en kandidat som kan gå rett inn i jobben, sier hun.
  

Mina Mahmoud

  

Innleid masterstudent

Hos Bravida i Kristiansand, er Mina Mahmoud ansatt som økonomimedarbeider i et årsvikariat, for ei som er ute i barselpermisjon. Mahmoud er masterstudent i økonomi, og har tatt på seg et vikariat hos Bravida, denne ordningen passer godt for henne.

Dette er en perfekt mulighet, sier hun. – De fleste studenter får kun relevant praksis gjennom noen ukers internship via skolen, mens jeg får et helt år.

 Ved siden av studiene jobber hun i 100% stilling. - Selv om det kan være lange dager når man jobber fullt ved siden av studier, er det virkelig verdt det. Men man må være motivert, bonus er at jeg får full lønn, og det kommer godt med.

Espen Uppstad er avdelingsleder for elektro, og er Mahmouds nærmeste leder. Han skryter veldig av sin nye kollega, som har blitt en verdifull ressurs.

- Vi sjekker stadig hvordan det går. – Vi må jo passe på at det ikke blir for mye – men Mina får fremdeles toppkarakterer på skolen, det er helt tydelig at hun har kontroll.

- Jeg er heldigvis veldig strukturert, sier Mahmoud. – I begynnelsen var jeg litt redd det skulle bli for mye, men det har gått veldig fint. Det er et flott arbeidsmiljø her, og jeg føler meg godt ivaretatt. Jeg kommer med forslag til arbeidstider de dagene jeg er på skolen, og styrer det meste selv. Så lenge jobben blir gjort, har jeg stor tillit hos Bravida.

Espen Uppstad, avdelingsleder i Bravida, Elisabeth Hammersmark, rådgiver i Personalhuset og Mina Mahmoud, innleid økonomiarbeider i Bravida

Nå står masteroppgaven for tur, og den har hun en klar plan for.

- Jeg begynner på masteroppgaven min i januar, og da er faktisk tanken å skrive om Bravida og deres bærekraftstrategi. De er veldig fremoverlente når det kommer til bærekraft, og nå er det jo kort vei til kunnskapen for min del.

- Dette er jo flott for Bravida også, sier Uppstad fornøyd. – Nå får vi se om bærekraftstrategien vår virkelig fungerer, og om vi når målene vi har satt i forretningsplanen.

 

Suksess med innleie

Uppstad forteller at innleie fungerer svært bra i administrative roller, og her har Personalhuset vært en uvurderlig samarbeidspartner.

De gjør hele prosessen enklere, og det er viktig for oss at alt er på stell. Når vi trenger noen til et vikariat, er det fint å kunne overlate arbeidsgiveransvaret til Personalhuset. Mina leverer timelister til dem, og får lønn fra dem. Bortsett fra det, er det ingen forskjell på henne og de faste ansatte.

- En god onboarding er viktig, selv om vår nye kollega bare skal være hos oss i en begrenset periode. Alle er en del av gjengen, og er med på det som måtte skje i løpet av året, om det er firmaturer eller julebord.

Hammersmark legger til: - Å være innleid til en bedrift som er relevant for din studieretning er verdifullt. Man starter tidlig å bygge relevant CV som kan lede til drømmejobben. Næringslivet har forskjellige behov i ulike stillingsprosenter. Vi er opptatt av at studentene skal finne en balanse som fungerer for dem. Studenter bør prioritere studiene sine.

- Vi har en stor database med mange flinke folk, fortsetter hun. – Vi kartlegger hvor mye den enkelte ønsker å jobbe og tilpasser individuelt.

 

Enkel prosess

Om prosessen forteller Uppstad at det fungerer på samme måte som en ordinær rekrutteringsprosess.

Vi leverer et kravspekk, og er med i intervjurunder. Personalhuset gjør sorteringsjobben i forkant.

- Det hender også at innleide får fortsette i jobben, og går over i en fast stilling. Det er alltid gøy å beholde flinke folk, sier Uppstad. –Det dukker stadig opp muligheter.

At Mina er rett kvinne på rett plass, er helt tydelig. Det er en vinn-vinn-situasjon med tanke på masteroppgaven og den allsidige praksisen hun får hos Bravida. Og hun gjør en svært god jobb.

Vi er strålende fornøyde med Elisabeth og Personalhusets leveranse, skryter Uppstad. – Hun visste nøyaktig hva vi trengte, og fant den perfekte kandidaten.


29. februar 2024