En inspirerende og fleksibel jobb i Nordlands største by

Tidlig i høst pakket 23 år gamle Tuva Solskinnsbakk Aronsen kofferten for å finne ut hvordan det var å jobbe i barnehage i Bodø.

Etter få uker var forventningene mer enn oppfylt. Fra før av hadde Tuva jobbet med kundeservice og som servitør. Det trivdes hun med, men følte nå behov for å skaffe seg erfaring fra andre felt før hun tok videre valg i livet.

Tuva Solskinnsbakk Aronsen

Tuva Solskinnsbakk Aronsen

  

Tuva liker å samhandle med mennesker, og har alltid hatt sans for smårollinger. Da det dukket opp tilbud om jobb i barnehager fra Personalhusets Bodø-kontor, slo hun til. Her fikk hun anledning til å gjøre et dypdykk inn i sektoren, samtidig som ansettelsesbetingelsene ga stor grad av fleksibilitet.

  

Fleksibilitet og inspirasjon

– For meg passet dette veldig godt, sier Tuva. – Jeg fikk en sjanse til å teste ut om dette var et spor å følge opp. Jeg kan velge å ta noen fridager om det trengs, eller melde meg på studier og kurs ved siden av. Foreløpig har det imidlertid gått i ett, og jeg stortrives! Frem til nå har jeg har vært i tre barnehager, og har virkelig fått øynene opp for småbarn og pedagogikk. 

Tuva fikk fort erfare at personalet i barnehager både har et stort ansvar og et yrke som i fullt monn gir igjen for innsatsen. – Det første som slo meg, var den fantastiske tilliten og åpenheten barna viste meg. Samspillet mellom de ansatte og de små er meningsfylt og utrolig viktig for ungenes utvikling. Barnehagene jeg har vært innom til nå, gir dem veldig gode oppvekstrammer.

Tuva Solskinnsbakk Aronsen

Tuva Solskinnsbakk Aronsen

  

Oppfølging og støtte

Tuva er også svært godt fornøyd med oppfølgingen hun får. – Jeg har bare møtt velvilje og støtte fra kollegene på jobb. Det er humor og varme som kjennetegner dem. Jeg vil også skryte av rådgiverne i Personalhuset. De er hyggelige, har peiling på barnehager, og de er tilgjengelige for spørsmål om stort og smått hele tiden. Det gir ekstra trygghet, særlig i en startfase som jeg fortsatt befinner meg i.

Uvurderlig hjelp har hun også fått av kurs om barnehagearbeid i regi av Personalhuset. – Opplegget går rett på sak, og er veldig praktisk rettet. Samtidig får jeg innføring i pedagogiske prinsipper, alt knyttet til hverdagssituasjoner i en barnehage. Jeg kan godt se for meg at jeg tar videre utdanning innen feltet.

Elisabeth HaugvikElisabeth Haugvik er rådgiver i Personalhusets Bodø-kontor, og setter pris på at Tuva føler seg ivaretatt. Medarbeidere tilbys fysiske kurs som nyansatt, i tillegg til digitale kurs som beskriver en dag i barnehage, hvilke forventninger barnehagen har til deg som vikar, samt førstehjelpskurs for de som ønsker.

– Det er et hovedmål å gi personalet vi rekrutterer sikre og ryddige arbeidsforhold. Det betyr at vi følger opp på individuell basis, og har jevnlig dialog med arbeidsgiverne. For barnehagesektoren har Personalhuset dessuten pedagogiske kunnskaper og innsikter vi lener oss på.

Mangfoldige Bodø

At Tuva valgte Bodø som arbeidssted var ingen tilfeldighet. – Jeg kommer fra Kirkenes, og setter stor pris på lynnet, kulturen og naturen i landsdelen vår. Alt dette finner jeg også i Bodø, men i tillegg har byen så mye mer. Det bor godt over femti tusen i regionen, det er mange utdanningsmuligheter, varierte arbeidsplasser og bredde i tjenestetilbudet, uteliv og kultur. Bodø har det beste av det urbane, og det beste av det nord-norske!

jobbe i barnehage

Men først og fremst er det arbeidet i barnehager som gir Tuva inspirasjon. – Ungene er oppriktige og spontane, og gir meg positiv energi hver dag. Har du sans for barn, lek, latter og tull og tøys, og samtidig er nysgjerrig på pedagogikk, er Bodø og byens barnehager sterkt å anbefale, både for folk som er nysgjerrige på yrket, og de som kan tenke seg inntekter å spe på med.

  

  jobbe i barnehage

  

  

  

13. oktober 2022