← Tilbake til hjemmeside

Har du nok vikarer til å takle julerushet i en utfordrende tid?

Juletiden nærmer seg med stormskritt, og i år vil det bli et ekstra stort bemanningsbehov innen lager og logistikk. Har du vikarene du trenger til julerushet?

    

 

Stor vekst i netthandel

I år må vi forberede oss på en annerledes jul. Dette gjelder også julehandelen. For tiden er mange skeptiske til å handle på folksomme kjøpesentre, og ser derfor etter alternativer til den tradisjonelle julegaveshoppingen. Spesielt forventes det en stor økning i netthandel. Personalhusets Kamilla Kilmork, rådgiver innen lager og logistikk, har fulgt utviklingen tett og spår at trenden vil ha store konsekvenser for lager- og logistikkbransjen. Hun oppfordrer de som jobber i dette segmentet til å forberede seg ekstra godt slik at de kan takle den kommende veksten: «For å komme julerushet i forkjøpet anbefaler vi å bestille opp vikarer allerede nå for å sikre at man har arbeidsstokken man trenger. Å benytte et byrå som kan kvalitetssikre denne bemanningsprosessen vil være viktigere denne julen enn noensinne før».

Hvordan ruste seg for den kommende veksten?
Personalhuset har en egen avdeling som er spesialisert i lager- og logistikksegmentet. Våre rådgivere har sett på nært hold hvordan behovet for lagervikarer kan oppstå svært raskt. Kamilla trekker fram hendelser der kunder har mistet hele teams eller avdelinger som må ut i karantene når noen på arbeidsplassen blir syke. Samtidig har man sett at terskelen for å holde seg hjemme ved sykdom adskillig lavere nå under pandemien. Kilmork mener at situasjonen vil føre til langt større konkurranse om gode lagervikarer enn vanlig: «For å unngå å sitte på bar bakke, anbefaler vi våre kunder å hente inn flere vikarer enn de pleier. Dette vil være en viktig investering for å sikre at lagerdriften kan fortsette som normalt i en unormal tid».



Kvalitetssikring av vikarer
Personalhuset har en stor base med dyktige lagermedarbeidere som raskt kan tre inn i et vikariat. For å sikre kvaliteten på vikarene vi finner gjennomfører vi grundige prosesser i kandidatutvelgelsen. Alle våre kandidater må gjennom intervju, tester og referansesjekk. De må også signere egenerklæringsskjema med tanke på egen helse tilknyttet Covid 19. Denne kvalitetssikringen er ekstra viktig nå for tiden ifølge Kamilla: «Med våre strenge rutiner og tette oppfølging sørger Personalhuset for at alle vikarene vi leverer er friske og klare for jobb.  På denne måten kan kundene våre være sikre på at vikarene vi leverer har en grunnkompetanse som gjør at de raskt kan produsere på lik linje med de faste ansatte. Oppfølging av vikarene når de er i jobb er også viktig. Vi har personalansvaret for kandidaten og det er vårt ansvar at de finner en jobb de trives i».


Rådgiver og sparringspartner
I tillegg til å levere vikarer etter kundens behov, ønsker Personalhuset å fungere som en rådgiver og sparringspartner. Vårt mål er ikke bare å tilby vikarer, men også å utfordre kundene til å tenke nytt. Våre rådgivere bruker sin faglige kompetanse og erfaring fra bransjen til hjelpe kunden med å finne nye gode løsninger. Gjennom dialog og tett samarbeid med kunden dekker vi ikke bare deres vikarbehov, men bidrar med innsikt som kan forbedre selskapets daglige drift og resultater.
 

Ingen behov er like
Ingen kunder har like bemanningsbehov. Ledelsesfilosofi, arbeidsmiljø- og oppgaver vil være ulike fra virksomhet til virksomhet. Dette betyr at også at forventningene og kravene kundene har til sine vikarer vil variere. Ifølge Kilmork er derfor Personalhusets rådgivere opptatt av å skape relasjoner både med kunden og kandidatene: «I Personalhuset er vi opptatt å samarbeide tett med kunden for å forstå deres bemanningsbehov slik at vi kan tilby kandidatene de trenger. For å skape en god match mellom kandidat og kunde sørger vi alltid for å bli godt kjent med vikarene vi leverer». Hun trekker fram at noe av det som kjennetegner Personalhusets rådgivere er hvordan de er opptatt av å bli godt kjent med kandidaten slik at de får en tydelig forståelse av hvor personen kan passe. På denne måten kan rådgiverne sikre at vikaren får arbeidsoppgaver de mestrer og en arbeidsplass de kan trives i. Kamilla påpeker Personalhusets rådgiverne ikke bare opptatt av å tilby kunder en hvilken som helst vikar, men en kompetent medarbeider som passer inn i det eksisterende arbeidsmiljøet og som utfyller den staben bedriften har fra før: «Når kunden har fått dekket sitt bemanningsbehov gjennom et godt samarbeid, og er bedre rustet for kommende utfordringer. Da har vi nådd vårt mål!»

Les mer om Personalhusets bemanningstjenester til lager og logistikk her!




Kamilla Kilmork

Kamilla Kilmork
Rådgiver Logistikk



 


 

 

VÅRE TJENESTER


img

Bemanning

Å benytte et bemanningsbyrå kan være løsningen dersom behovet for permanent arbeidskraft er usikkert.

Les mer
img

Rekruttering

Personalhuset Search & Selection er et rekrutteringsbyrå som tilbyr tjenester innen rekruttering og utvelgelse.

Les mer
img

Omstilling & utvikling

Vi tilbyr rådgivning, planlegging og gjennomføring av nedbemanning og omstilling.

Les mer
img

HRC Offshore

Vi har vært en ledende aktør i offshore- og maritimsektoren siden 2002. Les mer om Personalhuset HRC Offshore.

Les mer
img

Konsulenttjenester

Vi tilfører våre kunder riktig kompetanse ved hjelp av godt kvalifiserte konsulenter, ingeniører og fagspesialister.

Les mer
img

Snakk med en rådgiver

Vi står klare til å bistå deg med ditt behov. Vi har kontorer fra Tromsø i nord, til Kristiansand i sør.

Kontakt oss