Kvamsgrind logo   

Nå skaper vi fremtidens barnevern. Bli med på noe helt nytt og spennende!


Vi søker miljøterapeuter og kokk

  

  

Les mer om stillingene nedenfor ↓

  

Stilling:
Kokk

Frist: 05. mars

Se stillingsannonse

Stilling:
Miljøterapeuter

Frist: 05. mars

Se stillingsannonse

I Trondheim utvikler de fremtidens barnevern ved hjelp av forskning, erfaring og en god porsjon nytenking og mot. Med gaming, friluftsliv og matglede på agendaen, skapes det en barnevernsinstitusjon tilpasset målgruppen. Nå søker de både kokk og miljøterapeuter som vil være med på reisen.

Annerledes og bedre

– Dette er en unik mulighet! Nå starter vi fra scratch, og miljøterapeutene kan være med å påvirke og designe nye Kvamsgrind. Her skaper vi noe sammen!

Daglig leder og sosionom Jannicke Bergsaune har 22 års erfaring fra rusfeltet i Trondheim kommune. Hun har jobbet med unge rusmisbrukere på gata i en årrekke, og var også avdelingsleder på Kvamsgrind da det var rehabiliteringssted for rusavhengige.

Sammen med avdelingsleder Marianne Tevik Singstad jakter hun nå på hele 20 miljøterapeuter og én kokk som vil være med på noe helt nytt og annerledes. Det er Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) som eier stedet, og de har lagt til rette for at bygget spesialdesignes ut fra hva ungdom trenger.

– I tillegg er dette idealistiske, ikke-kommersielle eiere, og eventuelt overskudd går tilbake til driften, sier Bergsaune.

Daglig leder Jannicke Bergsaune og avdelingsleder Marianne Tevik Singstad

Daglig leder Jannicke Bergsaune og avdelingsleder Marianne Tevik Singstad jakter 20 miljøterapeuter og en kokk

Gaming og friluftsliv som fokusområder

– Vi vil ha et mangfold av miljøterapeuter, i alder, kjønn og etnisitet forteller Singstad. – Og ikke minst med ulike interesser. Kosthold/ernæring, gaming og friluftsliv vil være våre tre hovedfokusområder, og da trenger vi blant annet terapeuter som er gaminginteresserte, som kan game sammen med ungdommene og bli kjent med dem gjennom dette. Og friluftsinteresserte som kan ta dem med på ski, båtturer og telte i naturen. Drive utendørsterapi, rett og slett.

Institusjonen vil også inneholde sanserom og treningsrom. Alle beboerrommene har eget bad, det er tatt hensyn til både beboere og ansatte. Sikkerheten har sterkt fokus, det skal være trygt å gå på jobb.

– Personalet følges tett opp, og veiledes blant annet av en ekstern psykolog.

Singstad understreker at det er et sterkt faglig fokus. Hun trer inn i rollen som avdelingsleder etter å ha forsket på barnevernfeltet ved NTNU de siste ti årene. Tidligere har hun jobbet flere år i akutt barnevern.

– Jeg tente virkelig på muligheten til å være med på å forme noe nytt, ikke gå inn i en allerede satt rolle, sier hun. – På NTNU tok jeg praksis inn i forskningen, nå skal vi ta forskningen ut i praksis! Vi tør å være tøffe og fremoverlente i dette prosjektet.

– På Kvamsgrind skal vi gjøre ting annerledes – miljøterapeutene her legger rammene for fremtidens barnevern. Vi bygger et helt nytt team, hvor alle drar i samme retning.

En god miks

Miljøterapeutene jobber turnus, men det er rom for en viss fleksibilitet. Det søkes også etter faste nattevakter og en miks av hel- og deltid. Bergsaune og Singstad ønsker seg både nyutdannede og erfarne kolleger, men nøkkelkompetanse innen rus eller interesse for feltet er essensielt.

– Vi tilbyr en solid opplæringspakke, poengterer Bergsaune. – Vi skal ha en felles plattform og sammen utvikle et robust, godt team. Personer med bachelor innen helse og sosialt arbeid, gjerne i kombinasjon med erfaring fra rusfeltet, står på toppen av ønskelista.

– En annen viktig egenskap er å være proaktiv og tørre å tenke utenfor boksen, fortsetter Singstad. – Interesse for ungdom, og det å tørre å se nye muligheter er også viktig. Med mye erfaring i bagasjen vet vi hva som skal til, og det er langt fra strømlinjeformet!

Et kjøkken med hjerte og sjel

På Kvamsgrind er kjøkkenet hjertet i huset. Rollen som kokk er spennende og deltakende – du blir en viktig person i miljøet.

– Erfaringsmessig er ungdommer i rus enten overernært, underernært eller feilernært, forteller Bergsaune.

– Vi ønsker oss en person som er varm, leken, tålmodig og god på relasjonsarbeid. Du kan selv være med på å designe din rolle, og du får et flunkende nytt kjøkken å boltre deg på.

Det er viktig å understreke at du ikke trenger å være faglært kokk, her er personlig egnethet og kunnskap om ernæring viktigst. Du bidrar med mer enn bare måltider!

– Vi ligger landlig til selv om vi bare er sju kilometer fra Trondheim sentrum. Ute har vi åtte mål tomt og et flott tun, sier Singstad entusiastisk. – Her er det plass til drivhus og kjøkkenhage – omgivelsene er perfekte for å leke seg ute!

– Som ansvarlig for kjøkkenet kan du selv bygge innholdet i dette, og du har ansvar for innkjøp, budsjett og menyplanlegging. Mulighetene er mange.

Den 1. august starter driften, og det er mye som skal på plass før den tid. Institusjonen har fire plasser, hvorav tre er en rammeavtale med Barne- og familiedepartementet innenfor §6.1 og §6.2 med målgruppe rus.

Nå har du sjansen til å bli med på en spennende reise sammen med dyktige og fine kolleger. Det er nå du kan være med på å forme din egen arbeidsplass, og morgendagens barnevern.


Satsningsområdene til Kvamsgrind

    

   


For mer informasjon om stillingene kan du kontakte


Roger Bremnes
Roger Bremnes
Rekrutteringsrådgiver